BIO


Koen startte z'n studies piano en orgel aan de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord in Mol. Later behaalde hij aan het Lemmensinstituut in Leuven de diploma's Meester in de Muziek optie orgel en optie beiaard. Hij volgde les bij Luk Bastiaens, Luc Ponet en Carl Van Eyndhoven en specialiseerde bij Reitze Smits. Meestercursussen volgde hij bij o.a. Ben van Oosten (NL), Ludger Lohmann (D) en Louis Robbiliard (FR).


Vanaf de zomer van 2012 is hij titularis - organist van het gerestaureerde Penceler - Smet orgel in de Sint - Martinuskerk van Tessenderlo.


Aan het Lemmensinstituut volgde hij lessen koordirectie bij Kurt Bikkembergs en daarnaast nog enkele cursussen bij Michaël Scheck.

Dat resulteerde in de eerste stappen in de koorwereld.

Van 2001 tot 2005 was hij de dirigent van het Noordlimburgs Mannenkoor (Neerpelt) en van 2003 tot 2009 van het gemengd koor de Schalmei (Mol).

In 2004 werd hij repetitor van de Kempische Oratoriumvereniging o.l.v. Werner Van Mechelen en nam de leiding van het koor over van 2009 tot 2011.

Sinds 2007 is hij de dirigent van dameskoor IdemDito (Herentals).

Met deze en andere koren zorgde hij al voor de voorbereiding of de uitvoering van verschillende Bachcantates, Bachs Johannespassie, de 9de symfonie van Beethoven, het Requiem van Fauré, de Messiah van Händel, de Carmina Burana, de 2de symfonie van Mahler, de Krönungsmesse van Mozart en tal van andere concertprogramma’s in diverse genres.

Ook in het lichtere genre is hij soms te gast als koordirigent.

Zo verzorgde hij o.a. al het koor bij Koen Crucke, Helmut Lotti en Jo Vally.

Van 2006 tot 2011 was hij leider en contratenor van het vocaal mannenkwintet The⏐BAR⏐tenders.

Voor Koor&Stem verzorgt hij regelmatig begeleidingen, coachings en workshops.


De laatste tijd focust Koen zich voornamelijk op het schrijven van arrangementen en het begeleiden van koren en instrumentale en vocale solisten.


Als arrangeur voltooide hij al verschillende opdrachten in de meest uiteenlopende bezettingen en stijlen.


Als begeleider is Koen verbonden aan de academies van Mol en Tessenderlo.

En hij was meermaals te gast op diverse wedstrijden, waaronder de wedstrijd Dexia Classics (met o.a. winnaars Maarten Lowel, trombone en Sofie Verbeeck, fluit), op concerten met jonge talenten in de Munt en het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel en op koorconcerten en recitals in heel Vlaanderen.